Планът ще акцентира върху: устойчиво селско стопанство, намаляване на замърсяването и развитие на

...
Планът ще акцентира върху: устойчиво селско стопанство, намаляване на замърсяването и развитие на
Коментари Харесай

Приет е план за управление на Природен парк Русенски Лом през следващите 10 години

Планът ще подчертава върху: устойчиво селско стопанство, намаляване на замърсяването и развиване на туризма

Министерският съвет одобри Плана за ръководство на Природен парк „ Русенски Лом “, чийто обновен вид е направен и финансиран по план „ Зелено ръководство за отбрана на Природен Парк Русенски Лом и Природен Парк Комана “. Основната цел на плана е да се обезпечи стабилно запазване и ръководство на биологичното и ландшафтно многообразие на парка през идващите 10 години.

На локално равнище проектът за ръководство преглежда проблеми като да вземем за пример: стратегии за районно развиване, стабилно селско стопанство, използване на горскостопанските практики, намаляване на замърсяването, запазване на културното завещание, както и развиване на туризма и отдиха.

В сходство с най-хубавите интернационалните практики и условията на европейското и българското законодателство, този План за ръководство открива визията за земеползване, природозащита и екологично стабилно социално- икономическо развиване, споделяна от главните заинтригувани страни в границите на предпазената територия.

Паркът е основан през 1970 година за да се опази неповторимата природа на живописните каньоновидни долини на Ломовете. По тази причина проектът е изцяло съгласуван с разположението си в граничен регион и трансграничното съдействие със прилежащите институции и в Република Румъния. В осъществяване на голям брой интернационалните, национални и локални задължения, поети от България в последните години и изключително след 2007 година, към този момент като член на Европейския съюз, са създадени оферти за достъп до допълващо финансиране от Европейски Съюз за местата, които като особено предпазени зони са част от мрежата НАТУРА 2000.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР